Charles Bamforth a malátázás és sörkészítés felruházott professzora az UC Davis egyetemen – tehát mindenképpen megbízhatunk a tudásában, ha kedvenc habos nektárunkról szeretnénk megtudni valamit. Gond nélkül és nem kevés szenvedéllyel igazít el olyan témákban, mint a főzési folyamat enzimológiája, a hab stabilitása és a sör érzékelésének pszichofizikája.
A fenti videóban a “Hab-pápa” – ahogyan sokan ismerik Bamforth-öt – egy kis betekintést nyújt a sörkészítés folyamatába, többek között beszél a maláta őrléséről, a sörlé vagy sörcefre főzéséről és arról is, hogy vajon az üveges versus dobozos palackozás az előnyösebb. Még egy tippet is ad a "pápa": hogyan lehet egy bárban a legfrissebb sört kiválasztani? A végére pedig egy kis törvénytelenség is belefér, hiszen vétek lenne nem megkóstolni a csábító nedűt - még akkor is, ha ez munkaidőben történik.